Την Παρασκευή 15/03/24, τελευταία ημέρα της εβδομάδας κινητικότητας του προγράμματος Erasmus+ and eTwinning Project 2023-25 “The Little Prince – Let’s Take Care of the Environment in which we live”, οι μαθητές της Ε’ τάξης μαζί με την εκπαιδευτικό των Αγγλικών κ. Μπάμπαλη Φιλανθή και τους μαθητές και εκπαιδευτικούς των εταίρων μας πήραν μέρος στη συνεργατική δραστηριότητα ”Time Capsules” (Χρονοκάψουλες).

Στο πρώτο μέρος της δραστηριότητας οι μαθητές σε εθνικές ομάδες έγραψαν ένα γράμμα για το πώς φαντάζονται την χώρα τους σε δέκα χρόνια από σήμερα, τα όνειρα και τις ελπίδες τους. Η κάθε ομάδα έβαλε στο μπαουλάκι της το γράμμα μαζί με μικρά αντικείμενα χαρακτηριστικά της χώρας της. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν αντικείμενα που αποτελούν πολιτιστικά στοιχεία της κάθε χώρας και να ενημερωθούν γι’ αυτά.

Στο δεύτερο μέρος της δραστηριότητας οι μαθητές σε διεθνικές ομάδες έγραψαν το μήνυμά τους στον κόσμο του 2034 και το έβαλαν επίσης στο μπαουλάκι τους.

Συμφωνήσαμε όλοι μαζί να φυλάξει το σχολείο μας τα μπαουλάκια και σε δέκα χρόνια να τα στείλουμε στα σχολεία των εταίρων μας, έτσι ώστε να διαβαστούν από τους μαθητές που θα φοιτούν στο σχολείο τους το 2034!

Τα παιδιά συνέδεσαν το παρόν με το μέλλον και με μεγάλη χαρά άφησαν τα μηνύματα, αλλά και τα αντικείμενά τους μέσα στα μπαουλάκια, ελπίζοντας ότι θα μπορέσουν και τα ίδια να τα ξαναδιαβάσουν στο μέλλον.

Time Capsules 3
Time Capsules 1 3
Time Capsules 2 2

Erasmus and European Union logo 2
eTwinning Logo CMYK 1 e1612965655712

By Φιλανθή Μπάμπαλη

Εκπαιδευτικός Αγγλικών ΠΕ06