Εβδομάδα κινητικότητας εκπαιδευτικών τού σχολείου μας στη Ρουμανία στο πλαίσιο του προγράμματος e twining/Erasmus+”The little Prince: Let’s take care of the environment in wich we live “.

received 791353582531774
EN Funded by the EU PANTONE 1024x215 3
image

15/4/24-19/4/24 Στο πλαίσιο του προγράμματος οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας , η υποδιευθύντρια Κα Κασιώρα Μαρία και η εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής Κα Λιόλιου Αικατερίνη ,επισκέφθηκαν ταυτόχρονα με εκπαιδευτικούς άλλων χωρών της Ιταλίας και της Λιθουανίας σχολείο της Ρουμανίας στην περιοχή Vălenii de Munte.

Εκεί έγινε ενημέρωση για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ρουμανίας ,παρακολούθηση και ενεργή συμμετοχή σε μαθήματα clil που αφορούσαν την λογοτεχνία ,την θρησκευτική αγωγή ,την χημεία την Αγγλική γλώσσα ,την επιστήμη των υπολογιστών μέσα από έννοιες κα ιδεώδη που σχετίζονταν με τον ΄΄Μικρό Πρίγκηπα΄΄ . Συμμετοχή σε υπαίθριες δράσεις ευαισθητοποίησης της περιβαλλοντικής συνείδησης, επίσκεψη σε ιστορικούς και φυσικούς τόπους της χώρας όπως Peles castle, Brasov, Synaia, Bran castle, Slanic Salt Museum .

Μέσα από το πρόγραμμα αναπτύχθηκαν καινούριοι ορίζοντες μάθησης, ενισχύθηκε η διαπολιτισμική εκπαίδευση μέσω της αλληλεπίδρασης με τους εκπαιδευτικούς και μαθητές των άλλων χωρών (Ιταλία ,Λιθουανία, Ρουμανία). Ενισχύθηκε η περιβαλλοντική συνείδηση μέσα από δράσεις. Δόθηκε η δυνατότητα γνωριμίας ενός διαφορετικού εκπαιδευτικού συστήματος ,εμπλοκής σε αυτό, καθώς επίσης την δυνατότητα ανάπτυξης ψηφιακών δεξιοτήτων και παρακολούθησης καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

By Κατερίνα Λιόλιου

Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγης