Την Δευτέρα 11/03/24 ξεκίνησε στο σχολείο μας η εβδομάδα κινητικότητας του προγράμματος Erasmus+ and eTwinning Project 2023-25“The Little Prince – Let’s Take Care of the Environment in which we live”

Υποδεχτήκαμε τους συνεργάτες μας, εκπαιδευτικούς και μαθητές, από Ιταλία, Ρουμανία και Λιθουανία με ένα θερμό καλωσόρισμα και ακολούθησαν οι δραστηριότητες, όπως είχαν προγραμματιστεί.

Η Ε’ τάξη παρακολούθησε μαζί με παιδιά και εκπαιδευτικούς από τις τρεις χώρες Clil μάθημα Αγγλικών με τίτλο ”Animal species losing their habitat” με την εκπαιδευτικό Αγγλικών κ. Μπάμπαλη Φιλανθή και την Διευθύντρια και εκπαιδευτικό ΠΕ70 του σχολείου μας κ. Αγορίτσα Μήττα. Τα παιδιά μέσα από την ψηφιακή παρουσίαση του μαθήματος πήραν πληροφορίες για τα είδη φυσικού περιβάλλοντος των ζώων, εντόπισαν τις αιτίες, αλλά και επεξεργάστηκαν τις λύσεις για την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και εργάστηκαν σε διεθνικές ομάδες και ζευγάρια για να ολοκληρώσουν τις δραστηριότητες του μαθήματος.

Μέσα από την συνεργασία τους δόθηκε η ευκαιρία να αλληλοεπιδράσουν και να γνωριστούν καλύτερα και έδειξαν να απολαμβάνουν την αλληλοεπίδραση και την καινούρια αυτή εμπειρία στο σύνολό της. Το μάθημα έκλεισε με ένα ψηφιακό παιχνίδι – κουίζ γνώσεων σχετικό με το μάθημά μας, το οποίο έπαιξαν τα παιδιά μαζί.

Erasmus and European Union logo 2
eTwinning Logo CMYK 1 e1612965655712

By Φιλανθή Μπάμπαλη

Εκπαιδευτικός Αγγλικών ΠΕ06