Συμμετοχή Στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μαθητικής Δημιουργίας “Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα!”

ταινία Time 0 01 5905

Επιβεβαιώθηκε πριν από λίγες μέρες η συμμετοχή του σχολείου μας στον 7ο πανελλήνιο διαγωνισμό μαθητικής δημιουργίας «Οδική Ασφάλεια Παντού και Πάντα!» με το τμήμα ΣΤ1.

Τον διαγωνισμό διοργανώνουν Η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς».

Συμμετέχουμε στον διαγωνισμό με την παρακάτω ταινία μικρού μήκους που δημιουργήθηκε εξόλοκλήρου από τους μαθητές του ΣΤ1.

Ο διαγωνισμός μαθητικής δημιουργίας για την οδική ασφάλεια αποτέλεσε μια μοναδική ευκαιρία για τους μαθητές μας να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να αναπτύξουν δεξιότητες και γνώσεις που θα τους ωφελήσουν στο μέλλον. Μέσα από τη συμμετοχή τους σε αυτό το project, οι μαθητές μας επωφελήθηκαν σε πολλούς τρόπους:

  1. Συνεργατική Μάθηση: Μέσα από το έργο σε ομάδες, οι μαθητές ανέπτυξαν την ικανότητα να συνεργάζονται με άλλους, να ακούν και να σέβονται τις απόψεις των συνεργατών τους και να επικοινωνούν αποτελεσματικά για τον κοινό στόχο.
  2. Δημιουργική Έκφραση: Η δημιουργία της ταινίας animation ενθάρρυνε τους μαθητές να εκφράσουν τις ιδέες τους με δημιουργικό τρόπο, να εξερευνήσουν νέες τεχνικές και να αναπτύξουν τη φαντασία τους.
  3. Εκμάθηση νέων Δεξιοτήτων: Η διαδικασία δημιουργίας της ταινίας απαιτούσε την εκμάθηση και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και εργαλείων, ενισχύοντας έτσι τις ψηφιακές τους δεξιότητες.
  4. Ευαισθητοποίηση στο Θέμα: Μέσα από την έρευνα και τη δημιουργία της ταινίας, οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με τη σημασία της οδικής ασφάλειας και την ευθύνη τους ως πολίτες.
  5. Ενίσχυση Αυτοπεποίθησης: Η επιτυχής ολοκλήρωση ενός τόσο απαιτητικού έργου όπως η δημιουργία μιας ταινίας animation αποτελεί ισχυρό κίνητρο για την αύξηση της αυτοπεποίθησης των μαθητών. Η ικανότητα να αντιμετωπίσουν προκλήσεις, να εργαστούν σε ομάδα και να ολοκληρώσουν ένα έργο που αφορά ένα τόσο σημαντικό θέμα όπως η οδική ασφάλεια συμβάλλει στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησής τους και την ανάπτυξη της πίστης τους στις ικανότητές τους.

Ευχαριστούμε θερμά τον γονέα Κωνσταντίνο Κάλλια, για τη βοήθεια που προσέφερε στην ηχογράφηση των παιδιών και για τις πολύτιμες συμβουλές του σχετικά με τη μουσική αυτής της ταινίας μικρού μήκους.

Αν θέλετε να ακούσε ακόμη μία φορά το τραγούδι των τίτλων της ταινίας μας ορίστε το σχετικό video clip:

By Ιωάννης Δούρβας

Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ86