4

Τη φετινή σχολική χρονιά οι μαθητές και οι μαθήτριες της Δ’ τάξης του σχολείου μας συμμετείχαν στο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας ερευνητικό πρόγραμμα του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ «Κόμβοι ψηφιακής Αφήγησης-Digistory. Hub».

Σκοπός του προγράμματος ήταν η διερεύνηση της αξιοποίησης ενός νέου εργαλείου, της φηφιακής αφήγησης (digital storytelling), στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Τα παιδιά με την καθοδήγηση της δασκάλας τους, κυρίας Γεωργιάδου Αλεξάνδρας εργάστηκαν με πολύ κέφι, ενδιαφέρον και υπευθυνότητα σ’ όλα τα στάδια της εφαρμογής.

Εμπνεύστηκαν τις ιστορίες τους για τους μικρούς πρόσφυγες αξιοποιώντας και συνθέτοντας τις πληροφορίες, τις εικόνες, τα λογοτεχνικά βιβλία και τις δραστηριότητες από το εκπαιδευτικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Ευχαριστούμε θερμά για την υποστήριξή τους στην αγορά των λογοτεχνικών βιβλίων το Σύλλογο Γονέων και τους γονείς των μαθητών/τριών. Επίσης ευχαριστούμε από καρδιάς τον δάσκαλο της Πληροφορικής του σχολείου μας, κύριο Δούρβα Ιωάννη για τη συμβολή και την υποστήριξή του στη δημιουργία των βίντεο.

Γεωργιάδου Αλεξάνδρα