Παρουσίαση της Ελληνικής Ακτοφυλακής για την Θαλάσσια Ρύπανση

1711274156942

Στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+ και eTwinning:  “The Little prince-Let’s take care of the environment in which we live!” κατά την εβδομάδα κινητικότητας των εταίρων στην χώρα και στο σχολείο μας, δύο εκπρόσωποι του ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ, μίλησαν στους μαθητές και στους φιλοξενούμενούς μας, σχετικά με την μόλυνση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Παρουσίασαν πληροφορίες με στοιχεία και βίντεο για τα αίτια και τις πηγές της θαλάσσιας ρύπανσης.Προκαλεί το ενδιαφέρον ότι κατόπιν ερευνών η ρύπανση από χερσαίες πηγές (που έχουν σαν αφετηρία τους την ξηρά) αποτελεί το 80% των πετρελαιοειδών ουσιών που καταλήγουν να ρυπαίνουν τη θάλασσα και μόνο το 20% από τις δραστηριότητες των πλοίων.

Παρουσιάστηκαν οι συνέπειες της ρύπανσης από το πετρέλαιο , οι μέθοδοι καταπολέμησης της και μέτρα της ναυτιλίας ενάντια στη ρύπανση.

Επίσης, παρουσίασαν τις συνέπειες από την ηχορύπανση στα μεγάλα λιμάνια και τί γίνεται από πλευράς του Οργανισμού Λιμένα Πειραιά σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο για την εφαρμογή προγραμμάτων παρακολούθησης της ποιότητας του ακουστικού περιβάλλοντος και του αέρα.

Τέλος, συζητήθηκε πώς μπορούν οι απλοί πολίτες και τα παιδιά να συνδράμουν στην προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

EL Funded by the EU PANTONE PANTONE 2
image006

By Στεργιανή Αγιομαμίτου

Εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας ΠΕ06