Εβδομάδα κινητικότητας εκπαιδευτικών του σχολείου μας στη Σικελία στα πλαίσια του προγράμματος e twinning/Erasmus+ ‘’The Little Prince: Let’s take care of the environment in which we live! ‘’.

Mobility to Italy School site photo collage

26/02/24 – 01/03/24

Η διευθύντρια του σχολείου μας κ. Αγορίτσα Μήττα, η εκπαιδευτικός Αγγλικών και συντονίστρια του προγράμματος κ. Στεργιανή Αγιομαμίτου και η εκπαιδευτικός Αγγλικών και μέλος του προγράμματος κ. Φιλανθή Μπάμπαλη επισκέφθηκαν το Primo Istituto Comprensivo “Silvio Pellico” Pachino στη Σικελία και βίωσαν μια εβδομάδα γεμάτη δράση και μάθηση στο πλαίσιο του περιβαλλοντικού μας προγράμματος Erasmus+, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι εκπαιδευτικοί μας ένωσαν δυνάμεις με τους αξιόλογους εταίρους μας από την Ιταλία, τη Ρουμανία και τη Λιθουανία για να εξερευνήσουν πρωτοποριακές προσεγγίσεις στην περιβαλλοντική εκπαίδευση και αντάλλαξαν γνώσεις και πρακτικές για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε μαθήματα Clil (Ολοκληρωμένη Εκμάθηση Περιεχομένου και Γλώσσας), παρακολούθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών μεθόδων, εκπαιδευτική εκδρομή στο Αρχαιολογικό Πάρκο Νεάπολης και στην ιστορική πόλη των Συρακουσών και εργαστήρια περιβαλλοντικού περιεχομένου.

Εμπνευσμένοι και ανανεωμένοι και έχοντας δημιουργήσει δίκτυα που ενισχύουν την ανταλλαγή ιδεών και την καινοτομία στην εκπαίδευση, συνεχίζουμε το ταξίδι μας για μια καλύτερη και πιο βιώσιμη εκπαίδευση.

Erasmus and European Union logo 2
eTwinning Logo CMYK 1 e1612965655712

By Φιλανθή Μπάμπαλη

Εκπαιδευτικός Αγγλικών ΠΕ06