800px Logo eTwinning

The Wizard’s Tournament 22 23

Περιγραφή του έργου:

Πρόκειται για ένα συνεργατικό έργο eTwinning όπου συμμετέχουν οι παρακάτω εταίροι: 20ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς (Ελλάδα),1o Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης (Ελλάδα), Collège Claude Nicolas Ledoux (Γαλλία), Ecole Elémentaire François Mauriac (Γαλλία), Colegio Juan de Lanuza (Ισπανία)

Χρησιμοποιώντας τον μαγικό κόσμο του Χάρι Πότερ ως πρότυπο, οι μαθητές της Δ’ τάξης χωρίζονται σε μικτές ομάδες (κάθε ομάδα αποτελείται από παιδιά διαφόρων σχολείων) οι οποίες δουλεύουν σε συνεργατικά μικρά project κατακτώντας μικρούς εκπαιδευτικούς στόχους. Μέσα από αυτή τη συνεργασία στο εσωτερικό των ομάδων, καλλιεργείται το ομαδικό πνεύμα, η αποδοχή των διαφορετικών κουλτούρων, η αγγλική γλώσσα, διάφορες ψηφιακές δεξιότητες, η ευγενής άμιλλα, και η ανταλλαγή ιδεών.

Το έργο θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή και συνεργασία των εκπαιδευτικών Στεργιανή Αγιομαμίτου, Ιωάννης Δούρβας και Κατερίνα Λιόλιου.

Σκοπός του έργου

Αυτό το ετήσιο έργο στοχεύει στην ενίσχυση του κινήτρου για μάθηση μέσω της παιχνιδοποίησης (gamification), της ομαδικής εργασίας, της ορθής χρήσης της τεχνολογίας, της συνεργασίας και την αποδοχή της διαφορετικότητας των ανθρώπων και των πολιτισμών.

Στόχοι του έργου:

  • Να δώσει στους μαθητές την ευκαιρία να εξασκήσουν την αγγλική γλώσσα και να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους δεξιότητες επικοινωνώντας με μαθητές από άλλες ευρωπαϊκές χώρες
  • Να ανταλλάσσουν ιδέες και να βιώνουν τα θετικά αποτελέσματα των συνεργατικών δραστηριοτήτων
  • Να αναπτύξουν ψηφιακές δεξιότητες στο διαδίκτυο
  • Να αναπτύξουν θετική στάση απέναντι σε άλλες κουλτούρες και πολιτισμούς
  • Να παρέχει στους μαθητές την ευκαιρία να εξερευνήσουν και να γνωρίσουν στοιχεία  διαφορετικών  πολιτισμών.
  •  Να αναπτύξουν τις κινητικές τους δεξιότητες μέσα από κινητικά παιχνίδια,σε ένα κλίμα ευγενούς άμιλλας και υγιούς ανταγωνισμού.
  • Να μάθουν μέσα από το χορό την πολιτιστική  μας κληρονομιά και να γνωρίσουν  των άλλων χωρών.
  • Να αναπτύξουν καλλιτεχνικό ενδιαφέρον καθώς θα ασχοληθούν με εικαστικές δημιουργίες που απαιτούν  σχεδιασμό, χρωματισμό, κοπτική  βελτιώνοντας  έτσι  τις λεπτές κινητικές δεξιότητες καθώς και την νευρομυικη συναρμογή.
  • Να αναπτυχθούν κοινωνικές και επικοινωνιακές δεξιότητες και ικανότητες συνεργασίας.