Bronze 2023 10 en 5d278

Με χαρά ανακοινώνουμε ότι το σχολείο μας το 20ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς απέσπασε την ετικέτα eSafety Bronze Label!

Αυτή η διάκριση αποτελεί αναγνώριση των προσπαθειών μας για την προώθηση της ασφάλειας στο διαδίκτυο και αναδεικνύει τη δέσμευσή μας να δημιουργούμε ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον για τους μαθητές μας.

Το eSafety Label είναι μια πρωτοβουλία του European Schoolnet, η οποία ξεκίνησε το 2012 με στόχο να παρέχει στα ευρωπαϊκά σχολεία μια πανευρωπαϊκή υπηρεσία διαπίστευσης και υποστήριξης σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο. Επίσης, δημιουργεί μια διαδικτυακή κοινότητα για εκπαιδευτικούς και διευθυντές προκειμένου να ανταλλάξουν βέλτιστες πρακτικές και να ενισχύσουν τις δεξιότητες τους στον τομέα της ψηφιακής ασφάλειας.

Το σύστημα διαπίστευσης eSafety επιτρέπει στους χρήστες να αξιολογούν τα διαδικτυακά επίπεδα ασφαλείας του σχολείου τους βάσει ενός συνόλου κριτηρίων για τον προσδιορισμό των δυνατών και αδύνατων σημείων που αφορούν τρεις βασικούς τομείς: την υποδομή, την πολιτική και την πρακτική. Η διερεύνηση, η αξιολόγηση και η υποβολή των αποτελεσμάτων έγιναν από την εκπαιδευτικό Αγγλικής γλώσσας Στεργιανή Αγιομαμίτου.

Το eSafety Bronze Label αποτελεί μια σημαντική αναγνώριση των προσπαθειών μας για τη δημιουργία ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος στο διαδίκτυο. Συνεχίζουμε να δεσμευόμαστε για την προώθηση της ασφάλειας στο διαδίκτυο και την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών.

By Στεργιανή Αγιομαμίτου

Εκπαιδευτικός Αγγλικής γλώσσας ΠΕ06