dnd03

Μάθατε τι έγινε όταν συναντήθηκαν μυθικοί δράκοι, μαγικά ξωτικά, πολυμήχανοι νάνοι, σκληραγωγημένοι  πολεμιστές και γενναίες μαχήτριες, με τα παιδιά της Ε1’ τάξης στο σχολείο μας;

Με πρωτοβουλία της δασκάλας μας κας Στήβενς Μαρίας, έγινε η παρουσίαση του παιχνιδιού Dungeons and Dragons, από τον δικηγόρο και απόφοιτο του σχολείου μας κ. Μιχάλη Στεφάνου, όπου τα παιδιά ανταποκρίθηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό και περιέργεια.

Τι είναι όμως το D&D;

Είναι ένα  επιτραπέζιο παιχνίδι ρόλων, φαντασίας και περιπέτειας, πρόδρομος όλων των ηλεκτρονικών παιχνιδιών τύπου RPG (Role Playing Game), όπως είναι ευρέως διαδεδομένα  σήμερα.

Γιατί ενθουσίασε όμως τα παιδιά; Τους έδωσε τη δυνατότητα να πλάσουν ένα παιχνίδι που ενώ έχει κανόνες και προϋποθέσεις, παράλληλα αφήνει την δημιουργικότητα τους  ελεύθερη, με ήρωες και καταστάσεις που τα ίδια ελέγχουν, ενώ παράλληλα, χωρίς να το αντιλαμβάνονται συνειδητά, αναπτύσσουν την έκφραση του λόγου, τη συνεργασία, την ομαδικότητα  και σημαντικότερο: τα κρατάει μακριά από τάμπλετ, κινητά και υπολογιστές!