ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΠΑΙΔΙΩΝ

Oλοκληρώθηκε στο σχολείο μας με εξαιρετική επιτυχία το πρόγραμμα «Σχολεία Υπερασπιστές Παιδιών».

Οι μαθητές και οι μαθήτριες «ανακάλυψαν» ιστορικά στοιχεία από τους αγώνες για την κατάκτηση των δικαιωμάτων του ανθρώπου γενικά και του παιδιού ειδικότερα και συνειδητοποίησαν περισσότερο τα δικά τους δικαιώματα μέσα από βιωματικές συνεργασίες, εικαστικές αποδόσεις και παραγωγή λόγου γραπτού και προφορικού.

Σημαντικός σταθμός στην εξέλιξη του προγράμματος ήταν μια δράση-μπαζάρ που οργανώθηκε από παιδιά και εκπαιδευτικούς με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα προς ενίσχυση των σκοπών της Unicef. Το σημαντικότερο ήταν ότι τα προς πώληση προϊόντα δημιουργήθηκαν όλα από τα ίδια τα παιδιά τα οποία με την αμέριστη και ακούραστη καθοδήγηση και υποστήριξη των δασκάλων τους αξιοποίησαν καλλιτεχικές πρακτικές έτσι ώστε όλα όσα εκτέθηκαν, να είναι κατεξοχήν αισθητικά αλλά και χρηστικά. Τα τεκμήρια που επισυνάπτουμε καταμαρτυρούν την ποιότητα της δουλειάς όλων. Επιλέον σημαντικό είναι ότι στο σχολείο δημιουργήθηκαν οι συνθήκες ώστε τα παιδιά να ανάπτυξουν στρατηγικές αυτοβελτίωσης, αφού προσπάθησαν με επιμονή και συνεργάστηκαν για έναν κοινό σκοπό. Από την πώληση των δημιουργιών τους συγκεντρώθηκαν 350 ευρώ τα οποία ήδη καταθέσαμε στον λογαριασμό της Unicef.

Επιπλέον, ας σημειωθεί, ότι την δράση αυτή μαζί με την υπόλοιπη σχολική κοινότητα στήριξε, κατόπιν προσκλησεώς μας, με την παρουσία της και η Σχολική Σύμβουλος του σχολείου μας κ. Σουσαμίδου Αικατερίνη, αλλά και οι γονείς των παιδιών.

Τέλος, ας αναφέρουμε ότι ως επίλογος του προγράμματος «Σχολεία υπερασπιστές των παιδιών» θα παρουσιαστούν στη σχολική κοινότητα δύο θεατρικά δρώμενα με θέμα τα δικαιώματα του παιδιού τα οποία θα πλαισιωθούν από χορωδία με τραγούδια στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Δείτε περισσότερα: Σχολεία Υπερασπιστές

Τα σχόλια έχουν κλείσει.