30 – 09 – 2016: Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2016! Συμμετοχή του σχολείου…

30 / 09 / 2016: Ανακοίνωση – Ενημέρωση

Αγαπητοί γονείς,

“Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2016” μεθαύριο…

Ο Φορέας Διαχείρισης λιμνών Κορώνειας Βόλβης είναι αρμόδιος για την προστασία και διαχείριση του Εθνικού Πάρκου Κορώνειας Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών. Το Εθνικό Πάρκο υγροτόπων των λιμνών Κορώνειας Βόλβης και Μακεδονικών Τεμπών είναι ένα σπάνιο σύμπλεγμα οικοσυστημάτων με υγρόφιλα δάση, λίμνες, υγρά λιβάδια, λασποτόπια, ποτάμια, θαμνώνες και γεωργικές εκτάσεις που συγκροτούν έναν πολύ σημαντικό υγρότοπο, εκεί που άλλοτε, εκατομμύρια χρόνια πριν, δέσποζε η ενιαία λίμνη της Μυγδονίας.

Στο πλαίσιο των δράσεων που διοργανώνονται για την “Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών ’16” αυτόν τον σημαντικό υγροβιότοπο θα έχει ως προορισμό και  η εκπαιδευτική μετακίνησή μας την Παρασκευή 30/09/2016.

Καταρχήν, στο χωριό «Άγιος Βασίλειος» θα επιβιβαστούν πέντε ξεναγοί ο/η καθένας/μια  και σε ένα λεωφορείο και θα αρχίσει η ξενάγηση. Στη συνέχεια  τα παιδιά των Α’ ? Ε’ τάξεων θα αφιχθούν στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Απολλωνίας όπου σταδιακά θα παρακολουθήσουν προβολή περιβαλλοντικού ντοκιμαντέρ με ταυτόχρονη διαλογική συζήτηση και σταδιακά επίσης θα πάρουν το δεκατιανό τους. Κατόπιν,  θα μεταφερθούμε στο δασύλλιο της Ν. Μαδύτου και με την εποπτεία και τη συνδρομή και των πέντε ξεναγών τα παιδιά θα συμμετέχουν σε διάφορες περιβαλλοντικές δραστηριότητες και παιχνίδια.

Τα παιδιά της ΣΤ΄ τάξης θα μεταφερθούν, καταρχήν, στο Μακεδονικά Τέμπη και θα έχουν την εμπειρία πορείας και περιβαλλοντικής παρατήρησης μέσα στο μονοπάτι του δάσους. Κατόπιν, θα ανταμώσουν με τους/τις υπόλοιπους/ές στο δασύλλιο της Ρεντίνας για ανάλογες δράσεις.

Ρούχα για εκδρομή, καπέλο, νερό, κολατσιό γενναίο!

?Και πιστεύουμε ότι με την οργάνωση και τη συμμετοχή των παιδιών μας σε αυτήν περιβαλλοντική μετακίνηση υποστηρίζουμε πλέον των άλλων και την ανάγκη για επαφή με τη φύση την οποία υπονομεύει απροκάλυπτα το αστικό περιβάλλον στο οποίο διαβιούμε?

 Από τη Διεύθυνση του Σχολείου

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.