Συμμετοχή των μαθητών/τριών της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού στο διαδραστικό εργαστήρι ?Σχεδιάζω τη γειτονιά μου?

Συμμετοχή των μαθητών/τριών της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού στο διαδραστικό εργαστήρι ?Σχεδιάζω τη γειτονιά μου?

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκαν δύο απογευματινές δράσεις που αφορούσαν στην κινητοποίηση των παιδιών για συμμετοχή σε διαδικασίες λήψης πρωτοβουλιών που ενθαρρύνουν το σχεδιασμό βιώσιμων πόλεων και δρόμων φιλικών προς τους πολίτες και ιδιαίτερα προς τους πιο «ευάλωτους» χρήστες, τα παιδιά.

Η συμμετοχή του Σχολείου μας πραγματοποιήθηκε κατόπιν υποβολής του αιτήματος της Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρείας Ο.Τ.Α. Ανατολικής Θεσ/νίκης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε. προς το Σχολείο μας. Η όλη δράση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμαριάς.

Ειδικότερα, στις 17/05/2012 τα παιδιά συμμετείχαν σε απογευματινό διαδραστικό εργαστήρι με τίτλο «Σχεδιάζω τη γειτονιά μου» και στις 23/05/2012 παρουσίασαν τις εμπειρίες τους αλλά και τις προτάσεις τους σε εκδήλωση με τίτλο «Σχεδιασμός δρόμων ήπιας κυκλοφορίας και Δρόμων Παιχνιδιού». Στην εκδήλωση συμμετείχαν περίπου εικοσιπέντε μαθητές/τριες της Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού, οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καλαμαριάς, ο Διευθυντής της ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε., η Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων και Κηδεμόνων κ. Μαρζέλλου Μαργαρίτα, οι γονείς των παιδιών, η Υποδιευθύντρια του Σχολείου κ. Κασιώρα Μαρία, οι εκπαιδευτικοί κ. Λιούτας Γιώργος και κ. Παρλαπάνη Αικατερίνη και η υπογράφουσα.

Τα παιδιά έλαβαν την πρωτοβουλία να προτείνουν στον κ. Δήμαρχο και στο Δημοτικό Συμβούλιο να «κλείσει» τμήμα της οδού Δαβάκη (δρόμου της γειτονιάς τους) για κάποιο χρονικό διάστημα, προκειμένου να μετατραπεί αυτό το τμήμα σε «δρόμο παιχνιδιού». Οι αρμόδιοι φορείς δεσμεύτηκαν να υλοποιήσουν το αίτημα των παιδιών.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ

Σαμαρά Σωτηρία

αναλυτικότερα πατήσετε εδώ

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.