23 – 09 – 2015: Αστροπάρτυ στην Καλαμαριά!

Αστροπάρτυ σήμερα στην Καλαμαριά!

Παιδιά, σήμερα, 23 Σεπτεμβρίου είναι η φθινοπωρινή ισημερία στο Βόρειο  Ημισφαίριο που ανήκει η Ελλάδα. Η νύχτα και η μέρα δηλαδή, σήμερα έχουν περίπου την ίδια διάρκεια (ισημερία). Για το Ημισφαίριό μας ξεκινάει το φθινόπωρο, ενώ στο νότιο ημισφαίριο θα αρχίσει η άνοιξη.

Σήμερα, λοιπόν, στο πρώτο διάλειμμα που θα βγείτε στην αυλή ήταν ακόμη καλοκαίρι… Στο δεύτερο διάλειμμα, και ειδικότερα στις 11:21′ και εξής θα είναι πια φθινόπωρο… Από κοντά έρχεται και ο χειμώνας…

Σήμερα ακόμη, ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας…
Μια ιδιαίτερη μαγική βραδιά θα ζήσουν, όσοι αγαπούν την Αστρονομία και τους αρέσει να κοιτούν ψηλά, θαυμάζοντας το μεγαλείο του σύμπαντος αφού
θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στην πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού, μπροστά στο Δημαρχείο Καλαμαριάς, ένα αστροπάρτυ που συνδιοργανώνεται από την Αντιδημαρχία Παιδείας Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Δια βίου Μάθησης και τον Όμιλο Φίλων Αστρονομίας.
Τα μέλη του Ομίλου Φίλων Αστρονομίας θα στήσουν από νωρίς τα τηλεσκόπιά τους και θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες που επιθυμούν να παρατηρήσουν τον ουρανό και να εξερευνήσουν το διάστημα, αγναντεύοντας τον Δία, τον Κρόνο την Αφροδίτη και τη Σελήνη.
Στην εκδήλωση θα είναι και ο καθηγητής Αστροφυσικής του Α.Π.Θ., Σταύρος Αυγολούπης, ο οποίος πέρσι επισκέφτηκε το σχολείο μας και παρουσίασε το βιβλίο του «Το Ρολόι του Ουρανού». Ο κ. Αυγολούπης θα είναι στην διάθεση του κοινού για οποιαδήποτε αστρονομική ερώτηση και απορία.

Προσθέστε στους σελιδοδείκτες το μόνιμο σύνδεσμο.