02 – 04 – 2015 Ε2 τάξη και Ε τάξη του Ελληνικού Σχολείου «Αθηνά», στο Βουκουρέστι: Ψηφιακή Αδελφοποίηση

Μια δυνατή εμπειρία ζήσαν σήμερα τα παιδιά της Ε2 τάξης του σχολείου μας καθώς για μια διδακτική ώρα επικοινώνησαν μέσω του προγράμματος «skype» με  συμμαθητές/τριες της ηλικίας τους που φοιτούν στο Ελληνικό Σχολείο «Αθηνά», στο Βουκουρέστι. Η επικοινωνία πραγματοποιήθηκε απρόσκοπτα σε συνθήκες τηλεδιάσκεψης με τους/τις συμμετέχοντες/ουσες να έχουν τη δυνατότητα πολύ καλής οπτικής επικοινωνίας.

Την πρωτοβουλία για την παραπάνω συμμετοχή πήρε η δασκάλα της Ε2 τάξης του σχολείου μας κ. Μαριάννα Κούφα η οποία μαζί με τα παιδιά του τμήματος υλοποιεί φέτος το πρόγραμμα «Διατροφή και Πολιτισμός». Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος η εκπαιδευτικός και τα παιδιά επέλεξαν να γνωρίσουν τις διατροφικές επιλογές και τα αντίστοιχα πολιτιστικά στοιχεία από την κοντινή μας Ρουμανία γι’ αυτό και προώθησαν, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας e-twinning, συνεργασία με σχολείο της Ρουμανίας  και ειδικότερα με την εκπαιδευτικό κ. Βσιλική Μπασίνα και τα παιδιά της Ε΄τάξης του σχολείου «Αθηνά», στο Βουκουρέστι.  Η διαπίστωση ότι  στη Ρουμανία λειτουργεί ελληνικό σχολείο τροφοδότησε με πολύ θετικά συναισθήματα την επικοινωνία.

Σήμερα, εκπαιδευτικοί και παιδιά γνωρίστηκαν, συστήθηκαν και αντάλλαξαν πληροφορίες για τα σχολειά τους. Εντύπωση έκανε σε μας ότι στην Ε΄τάξη του σχολείου «Αθηνά» φοιτούν και δύο παιδιά που και οι δύο γονείς τους είναι Ρουμάνοι, αλλά επέλεξαν τα παιδιά τους να φοιτούν στο ελληνικό σχολείο «Αθηνά».

Μέρος της σημερινής επικοινωνίας ήταν η από κοινού επισήμανση για τη δραστηριοποίηση του ελληνικού στοιχείου στη Ρουμανία από τον 19ο και η εκεί σχετική ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας.

Μέρος της σημερινής επικοινωνίας επίσης ήταν και η ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις τοπικές γευστικές επιλογές των παιδιών και από τις δύο χώρες αντίστοιχα.

Το ψηφιακό ραντεβού ανανεώθηκε για μετά το Πάσχα… Τα παιδιά του σχολείου μας θα δημοσιοποήσουν γραπτά την εμπειρία τους από την ψηφιακή τους επικοινωνία και θα σχεδιάσουν την επόμενη: πολιτιστική και γευστική διαδρομή στη βυζαντινή Θεσσαλονίκη.

Στην ψηφιακή επικοινωνία συμμετείχε και η Δ/ντρια του σχολείου κ. Σωτηρία Σαμαρά.

Την τεχνική υποστήριξη πραγματοποίησε ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής κ. Βασιλειάδης Παύλος.

Δείτε και εδώ:

HPIM1651

 

 

 

26/03/2015 Ε1 και Ε2 Ώρα Ευέλικτης Ζώνης: «Διατροφή και Πολιτισμός»

Στους εκπαιδευτικούς που μας διαβάζουν για μια επικείμενη εφαρμογή σχετικού εκπαιδευτικού προγράμματος προτείνουμε για αξιοποίηση από την παρακάτω παρουσίαση:

  • το βίνεο/τραγούδι που φιλοξενείται στη 2η διαφάνεια της παρουσίασης και ειδικότερα στη 2η δραστηριότητα (δεξί κλικ/άνοιγμα υπερσύνδεσης)

  • το βίντεο: «το ταξίδι της τροφής» που φιλοξενείται στην 13η διαφάνεια της παρουσίασης και ειδικότερα στην 6η δραστηριότητα (δεξί κλικ/άνοιγμα υπερσύνδεσης). 

  • Τέλος ενδιαφέρουσες πολιτιστικές πληροφορίες κομίζουν οι διαφάνειες 18-23.

Καλή περιήγηση….

Διατροφή και πολιτισμός