29 – 11 – 2017: Μια διαφορετική μέρα στο σχολείο μας…

Εδώ και περίπου ένα μήνα τα παιδιά έχουν αρχίσει να γνωρίζουν με τη βοήθεια των δασκάλων τους την έννοια του δάσους, το λεξιλόγιο που συνδέεται με αυτό, τις ωφέλειες, τα προβλήματα και τις συνέπειες της επίδρασης του ανθρώπου στον δασικό πλούτο.  Επιπλέον, κατά τάξεις ασχολούνται με τα ζώα και τα φυτά του δάσους, με το δάσος του Σέιχ – Σου, τα δάση  της Ελλάδας και τους μύθους που συνδέονται με αυτά, τα δάση της Μεσογείου, του Πλανήτη αλλά και θα συμμετέχουν σε debate επιχειρηματολογώντας πάνω σε αντικρουόμενες απόψεις σε θέματα που αφορούν την εκμετάλλευση του δάσους. Οι δραστηριότητές τους υποστηρίζονται στο μάθημα της Πληροφορικής και από ποικίλα λογισμικά. Σήμερα, Τετάρτη 29 – 11 – 2017 τα παιδιά παρουσίασαν τα όσα μέχρι τώρα έμαθαν και δημιούργησαν.

Παρακολουθήστε εδώ μερικά στιγμιότυπα…

20 – 11 – 2017: Φοιτητές και φοιτήτριες του Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ. στο σχολείο μας…

45 φοιτητές και φοιτήτριες του Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ. πραγματοποιούν από σήμερα και για δύο μέρες το πρώτο μέρος της πρακτικής τους άσκηση στο σχολείο μας.

Υπεύθυνη προγράμματος η Αναπλ. Καθηγήτρια του Π.Τ.Δ.Ε. – Α.Π.Θ. κ. Ελένη Ντρενογιάννη.

10 – 10 – 2017: «Δάσος ένας Θαυμάσιος κόσμος! Ας τον ανακαλύψουμε για να τον αγαπήσουμε!

Αυτός είναι ο τίτλος του σχεδίου εργασίας που υλοποιούν όλες οι τάξεις του Σχολείου μας φέτος! Ο στόχος μας είναι διπλός: από τη μια η παιδαγωγική μας ευθύνη για καλλιέργεια στάσεων κοινωνικής υπευθυνότητας απέναντι στο δάσος ως πολύπλοκο και απειλούμενο οικοσύστημα και από την άλλη η ενδυνάμωση της προσωπικότητας των παιδιών μας (αυτοπεποίθεση, τόλμη) και της φαντασίας τους με τη συμμετοχή τους σε ένα bazaar  για το οποίο θα δημιουργήσουν χριστουγεννιάτικες συνθέσεις με υλικά από το δάσος (ξερά, κομμένα φύλλα, σκασμένα κουκουνάρια…)

Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η πρώτη φθινοπωρινή επίσκεψη όλου του Σχολείου στο δάσος του Σέιχ Σου. Τα παιδιά μας συμμετείχαν σε δραστηριότητες στο πεδίο τις οποίες οργανώθηκαν και στηρίχτηκαν από το τμήμα Δασολογίας του Α.Π.Θ.  τη Δασική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και από τους/τις εκπαιδευτικούς του Σχολείου μας. Η όλη δράση εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα «LIFEGENMON»:

Ευρωπαϊκό σύστημα γενετικής παρακολούθησης δασών».

Απολαύστε στιγμιότυπα από την απόδραση των παιδιών καθώς και τις δραστηριότητες που συμμετείχαν:

Φθινοπωρινή απόδραση στο Σέιχ Σου

Δραστηριότητες μέσα στο δάσος